PL
Rodzaj dania:

Przystawki

Wołowina / shimeji / żółtko / masło / pieczywo

Klasycznie doprawiony tatar wołowy podany z marynowanymi grzybami shimeji, suszonym żółtkiem oraz chlebem własnego wypieku z masłem grzybowo-cebulowym 100g/250g

Przegrzebki / kaszanka / jabłko / figa / brzoza

Smażone małże św. Jakuba podane na chrupiącej kaszance od Kwiecińskich z jabłkiem, opaloną figą oraz sosem z soku brzozowego oraz białego octu balsamicznego 100g/250g

Jeleń / słonina / gruszka / szparagi / grzyby

Pierogi faszerowane karkówką z jelenia podane z sosem grzybowym, chrupiącą słoniną oraz kiszonymi szparagami 150g/250g

Zupy

Szczaw / ziemniaki / żółtko

Krem z hotelowego szczawiu podany z tartym żółtkiem oraz podwędzanym puree ziemniaczanym 280ml

Rosół / szpecle / cebula / lubczyk

Klasyczny rosół z kilku mięs podany ze szpeclami, pieczoną cebulą oraz świeżym lubczykiem 300ml

Dania Główne

Sandacz / por / kawior / polenta / szparagi morskie

Smażony filet z sandacza podany z marynowanym porem, kawiorem, smażoną polentą

oraz piklowanym solirodem 160g/350g

Kaczka / czerwona kapusta / ziemniak / sos hoisin

Confitowane udko z kaczki podane z pieczoną czerwoną kapustą, puree ziemniaczanym zapiekanym

w kruchej tarcie oraz sosem hoisin 200g/450g

Jagnięcina / brokuł / kluski / czarna porzeczka

Biodrówka jagnięca podana ze smażonym oraz marynowanym brokułem, podwędzanymi kluskami

oraz sosem na bazie czarnej porzeczki 160g/400

Stek / smardze / trufla / fioletowe ziemniaki

Stek z polędwicy wołowej podany z duszonymi smardzami, czarną truflą oraz pieczonymi

fioletowymi ziemniakami 210g/450g

Schab / ziemniaki / rydze / kapusta / porter

Gotowany w niskiej temperaturze schab z kością z boczkiem oraz okrywą tłuszczową od Kwieciński

podany z puree ziemniaczanym, zasmażaną kiszoną kapustą oraz sosem z portera

bałtyckiego z gorczycą 350g/600g

Kuchnia Roślinna

Czerwona kapusta / ziemniak truflowy / smardze / czarna porzeczka

Pieczona czerwona kapusta podana z pieczonymi ziemniakami truflowymi, duszonymi smardzami oraz sosem z czarnej porzeczki 400g

Dynia / jarmuż / topinambur / soliród

Risotto dyniowe podane z sałatką z jarmużu w dresingu z chili oraz szparagami morskimi 400g

Tarta / dynia / feta / jesienne sałaty / figa

Pieczona tarta z dynią i serem feta podana z jesiennymi sałatami oraz figą w sosie

grzybowym 400g

Desery

Baba rumowa / kajmak / słony karmel / miód

Babka rumowa podana z kremem, domowym kajmakiem, lodami karmelowymi z dodatkiem soli maldon oraz ciastkiem miodowym 350g

Fondant czekoladowy / jagody / kawa / lody

Fondant czekoladowy z belgijskiej czekolady podany z jagodami gotowanymi w kawie oraz lodami jogurtowymi z owocami leśnymi 350g

Rokitnik / ricotta / matcha / groch

Sernik na zimno na bazie ricotty z dodatkiem bio matchy podany z budyniem z rokitnika oraz panna cottą z mleka z żółtego grochu 350g

Skontaktuj się z nami

 

 

Restauracja Werbena

czynna codziennie 13:00 -22:00

Rezerwacja stolika

+48 52 30 77 000

restauracja@herbariumhotel.pl

restauracja Werbena dostęna jest również dla Gości nienocujących w hotelu