PL
Rodzaj dania:

Przystawki

Przegrzebki / pałucki paprykarz / ryż / troć / papryka

Pałucki paprykarz podany ze smażonymi przegrzebkami, wędzoną trocią oraz mini papryczkami

w oleju lnianym | 80/220g

Tatar wołowy / zielone gąski / żółtko / pieczywo na zakwasie

Siekana polędwica wołowa podana z marynowanymi zielonymi gąskami, emulsją z żółtka oraz ciemnym pieczywem na zakwasie I 90/220gg

Ozorki wieprzowe / chrzan / dymka / burak

Konfitowane ozorki wieprzowe podane w kremowym sosie chrzanowym i oliwą z cebuli dymki oraz faszerowanymi kremowym serkiem pierożkami z buraka I 130/250g

Zupy

Zupa cebulowa / mleczny chleb / ser dojrzewający

Klasyczna zupa z karmelizowanej cebuli duszonej w białym winie podana z tostem z maślanego pieczywa oraz dojrzewającym serem 350ml

Bulion z ptactwa / uszka / natka pietruszki

Bulion z wielu odmian ptactwa podany z uszkami grzybowymi oraz oliwą z natki pietruszki 300ml

Dania Główne

Królik / chorizo / kukurydza

Duszone w warzywach skoki z królika podane z sałatką z kukurydzy, majonezem i wędzoną

papryką oraz sosem paprykowym z pikantnym chorizo 170/350g

Polędwica wołowa / trufla / seler

Stek z polędwicy wołowej podany z sosem truflowym, puree z selera oraz chimichurri

z natki pietruszki i chili 210/400g

Gęś / żurawina / czerwona kapusta

Konfitowane udko z gęsi podane z czerwoną kapustą, puree z żurawiny oraz ziołowym

sosem 200/400g

Jagnięcina / dynia / kasztany

Biodrówka jagnięca podana z musem z dyni, pieczonym bakłażanem oraz kasztanami 190/400g

Sandacz / skorzonera / kalafior

Filet z sandacza podany z potrawką ze skorzonery oraz pieczonym kalafiorem w gałce

muszkatołowej 180/400g

Pierogi z ryb słodkowodnych / raki / kawior

Pierogi z farszem z ryb słodkowodnych podane z sosem z szyjek rakowych oraz kawiorem

z pstrąga i świeżymi ziołami 300g

Kuchnia Roślinna

Ziemniaki / wegański ser / drożdże / dymka

Pieczone ziemniaki jak z ogniska podane z wegańskim serem topionym, nieaktywnymi drożdżami

oraz oliwą z cebuli dymki 350g

Marynowane buraki / miód ziołowy / tofu / granola

Pierożki z buraka marynowane w ziołowym miodzie podane z wędzonym tofu oraz owocową

granolą 320g

Dynia / kasztany / kalafior / chimichiuri

Mus z pieczonej dyni podany z pieczonym kalafiorem, kasztanami oraz sosem chimichiuri 350g

Chlebowe knedle / seler / kiszone szparagi / prażona cebula

Smażone knedle chlebowe podane z musem z selera, prażoną cebulą oraz kiszonymi zielonymi szparagami 340g

Desery

Kalafior / kokos / fistaszki / gruszka

Kremowy jogurt kokosowy podany z musem z kalafiora oraz białej czekolady, pieczonymi fistaszkami oraz marynowaną w przyprawach korzennych gruszką 190g

Fondant / dynia / wiśnia

Klasyczny fondant z płynną czekoladą podany z sosem dyniowym oraz lodami wiśniowymi 240g

Tarta korzenna / beza / pomarańcza / rum

Korzenna tarta podana z czekoladą, opalaną bezą, puree z pieczonych pomarańczy oraz lodami rumowymi 170g

Skontaktuj się z nami

 

 

Restauracja Werbena

czynna codziennie 13:00 -22:00

Rezerwacja stolika

+48 52 30 77 000

restauracja@herbariumhotel.pl

restauracja Werbena dostęna jest również dla Gości nienocujących w hotelu