Liczba dzieci
1 Dziecko
2 Dziecko
3 Dziecko
4 Dziecko
Klasycznie doprawiony tatar wołowy podany z marynowanymi grzybami shimeji, suszonym żółtkiem oraz chlebem własnego wypieku z masłem grzybowo-cebulowym 100g/250g
Smażone małże św. Jakuba podane na chrupiącej kaszance od Kwiecińskich z jabłkiem, opaloną figą oraz sosem z soku brzozowego oraz białego octu balsamicznego 100g/250g
Pierogi faszerowane karkówką z jelenia podane z sosem grzybowym, chrupiącą słoniną oraz kiszonymi szparagami 150g/250g
Krem z hotelowego szczawiu podany z tartym żółtkiem oraz podwędzanym puree ziemniaczanym 280ml
Klasyczny rosół z kilku mięs podany ze szpeclami, pieczoną cebulą oraz świeżym lubczykiem 300ml
Smażony filet z sandacza podany z marynowanym porem, kawiorem, smażoną polentą
oraz piklowanym solirodem 160g/350g
Confitowane udko z kaczki podane z pieczoną czerwoną kapustą, puree ziemniaczanym zapiekanym
w kruchej tarcie oraz sosem hoisin 200g/450g
Biodrówka jagnięca podana ze smażonym oraz marynowanym brokułem, podwędzanymi kluskami
oraz sosem na bazie czarnej porzeczki 160g/400
Stek z polędwicy wołowej podany z duszonymi smardzami, czarną truflą oraz pieczonymi
fioletowymi ziemniakami 210g/450g
Gotowany w niskiej temperaturze schab z kością z boczkiem oraz okrywą tłuszczową od Kwieciński
podany z puree ziemniaczanym, zasmażaną kiszoną kapustą oraz sosem z portera
bałtyckiego z gorczycą 350g/600g
Pieczona czerwona kapusta podana z pieczonymi ziemniakami truflowymi, duszonymi smardzami oraz sosem z czarnej porzeczki 400g
Risotto dyniowe podane z sałatką z jarmużu w dresingu z chili oraz szparagami morskimi 400g
Pieczona tarta z dynią i serem feta podana z jesiennymi sałatami oraz figą w sosie
grzybowym 400g
Babka rumowa podana z kremem, domowym kajmakiem, lodami karmelowymi z dodatkiem soli maldon oraz ciastkiem miodowym 350g
Fondant czekoladowy z belgijskiej czekolady podany z jagodami gotowanymi w kawie oraz lodami jogurtowymi z owocami leśnymi 350g
Sernik na zimno na bazie ricotty z dodatkiem bio matchy podany z budyniem z rokitnika oraz panna cottą z mleka z żółtego grochu 350g
 
 
czynna codziennie 13:00 -22:00
+48 52 30 77 000
restauracja@herbariumhotel.pl
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez JM SOLUTIONS SP Z O.O., Włocławska 33, 88-230, Piotrków Kujawski Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .